Arbete på väg steg 1.1, Webbkurs

850:- 1190:- (Pris exklusive moms)

Utbildningen vänder sig till alla som arbetar på eller vid en vägarbetsplats. Delar av utbildningen fungerar även rent informativt för andra målgrupper som exempelvis trafikanter, yrkesutövare eller körskoleelever.

Utbildningen syftar till att ge en grundläggande förståelse och kunskap om trafiksäkerhetsfrågor i samband med arbete på väg. Utbildningen tar även upp olika roller, ansvar och skyldigheter mellan till exempel arbetsgivare och arbetstagare, beställare och utförare. Genomgång av lagar och regler för den som utför vägarbete och hur reglerna ska tillämpas vid olika typer av arbete.

Genomgång av personlig skyddsutrustning, definition på de olika zonindelningarna på en arbetsplats, trafikantbeteende, hastigheter och krockvåld, Trafikverkets, trafikingenjörens och projektledarens roll.


Nivå 1

Avser kompetenskrav för all personal som ska utföra vägarbete där Trafikverket är väghållare.


Du har 30 dagar på dig att slutföra kursen. Kursen avslutas med ett skriftligt prov.


Denna webbkurs kan påbörjas direkt efter betalningen.

Här köper du kursen direkt för att kunna påbörja den omgående. Du får inloggningsuppgifter till kursen samtidigt som ditt kvitto efter genomfört köp för att kunna logga in och påbörja din kurs.

Kursmål

Efter genomförd utbildning ska deltagaren ha grundläggande förståelse och kunskap om trafiksäkerhetsfrågor i samband med arbete på väg, vara medveten om de olika roller, ansvar och skyldigheter som gäller mellan till exempel arbetsgivare och arbetstagare, beställare och utförare samt ha kännedom om de lagar och regler som gäller för den som utför vägarbete och hur reglerna ska tillämpas vid olika typer av arbete.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till alla som arbetar på eller vid en vägarbetsplats. Delar av utbildningen fungerar även rent informativt för andra målgrupper som exempelvis trafikanter, yrkesutövare eller körskoleelever.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursbevis

Efter godkänt slutprov har du möjlighet att skriva ut eller ladda ner ett kursintyg i PDF-format.

STEG: 1. Ange antal kurser STEG: 2. Fortsätt till betalning

  • Klicka på pilarna eller skriv in antalet kurser.
  • Fyll i namn på de som ska gå kursen och en unik mejladress.
  • I det fall unik mejladress saknas fyll i med den mejladress som anges vid betalning.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår